onsdag 11 augusti 2010

hittade ett smarrigt recept, måste testa detta.. får bli till helgen :)

cheesecake, med banan och chokladtryffel

Till 8 personer

Du behöver:
8 digestivekex
100 gram smör
1 msk ljus sirap
3 bananer
400 gram naturell färskost
3,5 dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
(1 tsk finrivet citronskal)
200 gram mörk choklad
1,5 dl socker
1 dl florsocker
1 krdm vaniljpulver
Vit choklad till dekoration
Gör så här:

Krossa kexen, gärna i mixer. Smält ner 50 gram av smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen. Pressa smuldegen i botten på en springform, 24-26 cm.

Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och eventuellt rivet citronskal. Grovhacka elle mixa 20 gram av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda ner socker och färskost och rör eller mixa slätt.

Vispa 2 dl av grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen.

Undertiden som kakan kyls gör du chokladtryffel till täcket.

Grovhack chokladen. Koka upp 1,5 dl av grädden och smält ner 50 gram av smöret. Tag av från plattan och vispa ner chokladen och florsockret tills allt löst sig. Blanda ner vaniljen.

Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna, men fortfarande går att röra.

Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladtryffel i ett jämnt lager. Ställ in kakan i frysen och låt stå över natten. Tag fram och lägg upp på serveringsfat cirka en halvtimme före servering och dekorera med riven vit choklad.

Inga kommentarer: